21 октомври 2007

ИДЕ БОДРА СМЯНА ОТ ДОНОСНИЦИ


ГДБОП привлича ученици да донасят за “нарушения в мрежата”

МВР стартира проект за превенция и разкриване на престъпления в Интернет с участието на ученици, съобщи ведомственият пресцентър.

Ученици от Софийската професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”, навършили 18 години, ще сътрудничат на специализирания сектор в Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). Идеята е “Интернет патрули” от ученици да подават сигнали в ГДБОП за сайтове с незаконно съдържание и други нарушения в мрежата.

Как точно ще се реализира проектът, ще разясни лично министърът на вътрешните работи Румен Петков на предстоящата пресконференция с шефа на ГДБОП комисар Кирил Георгиев, директора на гимназия “Джон Атанасов” инж. Неделчева, експерти, ученици, допълват от МВР.

Тогава ще бъде представен и официалният сайт за борба с Интернет-престъпността www.cybercrime.bg.

Не пропускайте и форума - заслужава внимание!

За мостра - някои от коментарите:

"Старите доносници свършиха или ги разкриха и ченгетата си набират нови.

То така се започва. Днес докладваш какво става в Интернет, утре - какво говорят съучениците и състудентите ти, после - какво става във фирмата, в която работиш. В един момент разбираш, че животът ти се контролира от службите и измъкване няма.

А след някоя и друга година младите доносници ще имат ли досиета?

Дали утре няма да ги изхвърлат от работа или опозорят защото са били сътрудници на тайната полиция на Румен Шадраванов.
ИЖ"

"С всичките си действия тази власт доказва, че е безкрайно опасна за цялото общество и за държавността. Нещастници! Опитват да доразкатаят, да деморализират окончателно и младите хора. А нашите деца и без това са поставени в отвратителни условия, живеят между немотията родителите и разпространителите на дрога, сред изроди, които се стремят да направят от дъщерите ни проститутки, а от момчетата ни мутри. Тази престъпна власт лиши от живот и бъдеще родителите. Тази престъпна шайка ограби десетилетния труд на българите. Сега тя, по стар Живков обичай, иска да разврати и присъедини към 65-те хиляди МВР служители, немалка част от които рекетьори и преки участници в какви ли не престъпления, към 150-те хиляди частни охранители...!!! и няколко стотин хиляди млади хора. Вместо младежите да се изграждат като знаещи личности, като граждани с достойнство, да се занимават с доноси и мръсотии, включително и платени. Да повръща човек!
чича ви"

Няма коментари: