07 март 2008

2008 - ГОДИНА НА АННА ПОЛИТКОВСКАЯ В БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Днес в Русия се обявява “победата” на Дмитрий Медведев в президентските избори. Путиновият принципат – продукт на руската олигархична държавна машина, спечели благодарение на социалната заблуда сред руското население.

Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская”, която се бори с метастазите на путинизацията в България – Гоцевата ДС-олигархия, морално подкрепя идеята за “алтернативен парламент” в Русия (“Национална асамблея”), като властови коректив от гражданското общество. Ние заявяваме готовност за прилагане в България принципите на Гражданското движение “Другата Русия”, декларирани от Гари Каспаров - един от лидерите на руската демократична опозиция.

По повод 50-годишнината от рождението на голямата журналистка и правозащитничка Анна Политковская, и 2 години от разстрела на руската съвест, станала приживе символ на свободното слово, Общественият съвет на Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская” инициира обявяването на

2008 година за “ГОДИНА НА АННА ПОЛИТКОВСКАЯ В БЪЛГАРИЯ”.

Това е нашият граждански отпор на Гоцевата пропагандна кампания за възхвала на руската КГБ олигархия по случай 130-години от Руско-турската война.

За Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”:

Петър Пенчев – инженер-математик

Пламен Димитров – историк

Д-р Огнян Чипев – инженер

Юлий Йорданов - журналист

Стоил Стоилов – икономист

Милен Радев – журналист

Едвин Сугарев - журналист

Бойко Станкушев - журналист

1 коментар:

Анонимен каза...

И аз се присъединявам към годината, посветена на Анна

Бойко Станкушев