18 януари 2009

ЖАНДАРМЕРИЯТА - БАНДА ИЗРОДИ! ДА СЕ РАЗТУРИ!

http://nabludatel.blogspot.com/2009/01/blog-post_16.html

Благодарим на Симион Патеев за вярното око на Наблюдател!

Полицията уби един и преби десетки (уникални кадри на терора)

Няколко дни след протестите всичко излиза на яве, благодарение на интернет всеки ще види как полицията пребива беззащитни, случайни минувачи. Кадрите са ужасни и уникални.

Най-жалкото е, че след полицейския произвол един човек е намерил смъртта си в 4-то РПУ, след като е бил пребит и задържан и не му е оказана медицинска помощ, съобщават днес медиите.

На това видео е разказа на свидетелите за убития мъж и как е починал в 4-то РПУ. Свидетелите са други мъже, арестувани в градинката до Кристал, извлечени от кафето, без да са били въобще на протеста.

МВР обаче твърди, че не са виновни полицаите, човекът просто е починал от инфаркт. Свидетели, също арестанти, потвърждават, че човекът е носил лепнка на ДСБ "Серго върви си", което потвърждава, че убитият е бил от протестиращите.

================================================

Сстудентът по право в СУ, Радимир Иванов, беше пребит жестоко. Той е бил напданат и бит, заедно с приятелката си, от полицията до Орлов мост на 14-ти, когато полицията подгони протестиращите. На това видео ще видите как го бият полицаите пред очевидци около 20 души (след средата на видеото), вижда се разбитата му глава и как го дърпат ченгетата (ето и снимки на това). Хората обясняват, че нищо не е направил, просто е бил от десетките невинни, които са пребити. По-късно в полицията са го били цяла нощ, обясни момчето пред Дарик радио.

Това ли искаме да се случва с децата ни, приятели? Това е Facebook групата за подкрепа на момчето с цялата информация >>

================================================

На това видео ще видите как полицията се гаври с трима младежи, седящи на пейка в Борисовата градина, те биват пребивани и зверски удряни от полицаите. Камерата на Канал 3 заснема това, заради което си изпати. Полицаите се вижда как действат и бият гордо. Един удря беззащитните, а другите се притичат да помагат. И това е само заснетото на една пейка, представете си какво се случва нагоре в Борисовата градина...



=================================================

На това видео ще видите как един мъж е пребит в уличка срещу парламента, пак пред очите на десетки свидетели и журналисти. Човекът е ударен няколко пъти, повален е на земята, прииждат и други ченгета, за да се включат в побоя. Коментарът е излишен. Отново заснето от Канал 3. След което правят опити да им изземат записа.



=================================================

На това видео ще видите как полицията помита тълпата и започва да бие наред. Най-ужасното е, че хората, които са паднали на земята, отнасят най-големия бой... защото са по-лесни за налагане. Побоят е зверски. Счупените глави доста.



=================================================

Това е Facebook група, която създаваме с цел всеки пострадал от полицейското насилие да остави координатите си и да сподели информацията с останалите. Нека всеки пострадал да се запише. Организаторите на протестите ще помогнат с подкрепа на адвокат. Споделяйте също така други случаи на насилие.

=================================================

На това видео ще видите как полицай арестувайки протестиращо момче, псува и посяга на стоящите край улицата хора, които му правят забележка да не бие толкова силно. Думите на полицая са нецензурни. Хората го питат затова ли плащаме данъци, а полицаят отговаря да ти еба майката, лапай и духай.



=================================================

Моята лична позиция е, че кадрите са достатъчни не само за оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, ами на цялото правителство, което на пресконференцията след протеста заяви, че подкрепя напълно полицейските действия.

Ако не сте съгласни хората да бъдат пребивани. Ако не сте съгласни дда живеем в полицейска държава, призовавам ви да помогнете да разпространим кадрите и информацията за загиналия мъж и пребитите младежи. Целта е повече хора да се съберем на следващия протест, за да свалим заедно това корумпирано и зверско правителство!

Яростта и унижението не ми дават сили да продължа да пиша още. Съжалявам, че се спасих жив и здрав, а други пострадаха жестоко. Ако бяхме се застъпили за тях в този ден, това нямаше да се случи, нямаше да има загинали и пребити! А ние просто се накаляхме и си играхме на революционери...

-----------------------------

http://www.bogomil.info/2126/

И от блога на Бого Шопов
Има и от btv, БНТ, BBC,Reuters

Няма коментари: