16 декември 2012

В Сърбия мрат като мухи от бомбите с обеднен уран, а в България виновните политици отново стягат предизборните си листи!


НАТО-вските бомби морят сърбите – под това заглавие на 13.12.2012 г. излезе сръбският вестник „Вечерне новости”.
В него проф. д-р Слободан Чикарич, председателят на Сръбското дружеството за борба с рака, пише за драматичното нарастване на броя на заболелите от злокачествени тумори в Сърбия, като посочва директно, че са виновни радиоактивните остатъци от НАТО-вските бомбардировки над страната през 1999 г.
Според професора, уважаван специалист в страната си, тепърва се очаква бум на заболелите от рак, ако се вземат в предвид радиоактивните материали от бомбите с обеднен уран, останали на територията на страната.

Но да не забравяме, че българската граница и земите в Северозападна България бяха твърде близо до тези бомбардировки!
Над 1000 опасни снаряди са отстранени само четири години след тази война, а няколкостотин килограма уран, които самолети на НАТО "подхвърлиха" в южната част на Сърбия през 1999 г., се съхраняват в хангари на Института "Винча", съобщава изданието. Целеви места в близост до Враня, Буяновац и Прешево са почистени вече, но чак три или четири години след бомбардировките, като държавата е платила през предходната година анализ на почвата, водата и въздуха.
В същото време от другата страна на границата, българи съобщаваха за „внезапно” изсъхнали посеви и зеленчуци в градините си, но пиеха водата и се хранеха и продължават да се хранят все още с храната, която дават тези краища, защото никой досега не ги е предупредил, доколко опасно може да бъде това за тях!
Никой от политиците в България от 1999 досега не си мръдна пръста да изследва почва, въздух и вода в тези населени с българи погранични райони на Северозападна България, защото подобно изследване и анализ биха потвърдили тезата за тяхна голяма вина за отравянето на природата и риск за здравето на хората.
Факт е, че НАТО-вските самолети нападат Сърбия и пускат своите бомби с обеднен уран през 1999 г.!
В средата на януари 2001 година Европейският парламент прие Резолюция за преустановяване на употребата на муниции с обеднен уран, докато не бъде извършено проучване от независими експерти относно потенциалния риск, който този вид оръжие представлява за здравето на човека, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.
Но злото вече бе сторено в земите около българо-сръбската граница!
Ето тази Резолюция:
Решението в ЕП бе подкрепено от 394 от общо 626-те депутати от Европейския парламент. Те гласуваха резолюцията, независимо че 19-те страни-членки на НАТО отхвърлиха твърдението, че има доказателства за връзка между мунициите с обеднен уран и заболяванията от рак сред войниците, служили в Косово и Босна. Все пак евродепутатите отхвърлиха призива на групата на Зелените за незабавна забрана на използването и опитите с оръжия с обеднен уран. Резолюциите, които се приемат от Европейския парламент в Страсбург, нямат задължителен характер за правителствата на страните-членки на ЕС.
Междувременно представители на Програмата на ООН за околната среда оповестиха, че части от боеприпаси, които са намерени в райони на Косово, обстрелвани от НАТО през 1999 г., съдържат обогатен уран от инсталации за преработка на ядрени материали. Ръководителят на групата експерти на ООН Пека Хаависто каза, че там е била открита "една много малка частица" материал, който се използва в ядрени реактори и е бил рециклиран, предаде Асошиейтед прес.
Радиацията, която причинява левкемията, а именно гама-лъчите и хикс-лъчите, прониква в тялото и достига костния мозък, като уврежда клетките. Уран 235 излъчва гама-частици и това е едно от причините той да бъде толкова опасен, обяснява пред в. "Интернешънъл Хералд Трибюн" д-р Майкъл Тън, който ръководи епидемиологичните изследвания на Американското раково дружество.
Помните ли, че тогавашният президент Петър Стоянов никога не отвори и дума за мониторинг на българското население от пограничните райони в Северозападна България, макар че от Монтанския избирателен район П. Стоянов стана за пръв път народен представител! Какво го интересува Стоянов дали са облъчени там българите и кога ще умрат? Той нали си уреди с послушанието пред Великите сили да попадне в редица образувания като Трилатералната комисия, Световния съвет по петрола и прочие, които го вдигнаха на върха на тези, които решават съдбините на света?
Защо ли от 1999 година до днес, министерските кабинети на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски, на “тройката” Станишев, Доган и Симеон, на Бойко Борисов - никой от политическата класа не посмя да се сети за здравето и съдбата на българите от северозападните погранични райони.
Всички те отново са готови да яхнат българите следващата година на парламентарни избори, докато раковите заболявания зачестяват и никой от същите политици не отваря и дума за пари за изследвания и анализ на почва, вода, въздух и население от пограничните райони на Северозапада, защото ще лъсне вината им за престъпното безхаберие за здравето на българите от най-западналия район в целия Европейски съюз!

Не може да се мине зад гърба на живота – казва един герой на Йордан Радичков, Давидко.

По материали на Люба Манолова http://lubamanolova.info/sviat/41-svqt-2012-godina/2669-otrovite-na-nato-sa-posjali-smart-v-sarbiya-a-v-balgariya

Няма коментари: