16 януари 2013

Открито писмо до БАЯК и Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”. За лъжите сред нас

Открито писмо
до членовете на Българска антиядрена коалиция(БАЯК) и
Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”


Приятели,

Налага се спешно да ви известя за поднесената ни изненада от днешния ден, във връзка с проведени разговори в Министерския съвет на хора, с които съм смятал, че работим заедно по обществени каузи http://www.dnes.bg/politika/2013/01/16/borisov-i-zelenite-se-uhajvat-ne-na-belene-no-za-bansko-se-razminaha.177716.

След оповестените публично съгласия с политиката на ГЕРБ относно предстоящия референдум на 27.01.2013 г., изказани на днешното заседание на Министерския съвет, аз заявявам своето пълно разграничаване от изразената позиция в МС от лицата Борислав Сандов – член на Българска антиядрена коалиция(БАЯК) и Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” и Албена Симеонова – член на БАЯК.

Албена Симеонова бе единственият човек от екообщността Блулинк, който официално, във в. Труд преди 7 години, се обяви за преместване на реакторите от Белене в Козлодуй. Тогава аз излязох с разобличаваща декларация на тази егоистична нейна позиция(тя живее в района на Белене), но преди учредяване на БАЯК през м. юни 2012 г. Симеонова декларира отказа си от тази нейна стара идея, а днес виждаме в МС, че тя  ни е излъгала.

Ще предложа на БАЯК да отзовем от членство в Коалицията на лицата Борислав Сандов и Албена Симеонова, както и отнемане членството в БАЯК на Политическа партия “Зелените”, след тяхната днешна заявка за колаборация с ПП “ГЕРБ”. Подобно отпадане от Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, ще предложа за Борислав Сандов.

В случай, че БАЯК не приеме горното ми предложение, аз ще напусна тази група и ще продължа дългогодишната си работа против ядрената енергетика. Относно членството ми в Инициативния комитет “Зелените алтернативи против АЕЦ”, заявявам своето напускане, защото оставам излъган от представляващия Б. Сандов, престъпил гласуваната единодушно при учредяване на този ИК принципна позиция не само против АЕЦ “Белене”, но и срещу 7-ми реактор, нова ядрена централа, в Козлодуй.


16.01.2013 г.
Петър Пенчев – съучредител и член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская, и член на БАЯК

Няма коментари: