31 октомври 2017

Да подкрепим проф. Велислав Минеков!

 МИНИСТЪР СРЕЩУ ГРАЖДАНИН !
 
Днес, 31 октомври, от 15:00 ч. в Софийски районен съд ще се състои  първото заседание по делото на бившия министър на културата в кабинета на ГЕРБ (1 и 2) Вежди Рашидов срещу  проф. Велислав Минеков.
Проф. Минеков е не само скулптор, но и известен общественик. Беше един от основателите на Реформаторския блок, но го напусна през 2014 г. заради коалицията с ГЕРБ.
„Това дело е на министър срещу гражданин“-заявява проф.Минеков, който е подведен под отговорност за клевета и заради това, че е нарекъл Вежди Рашидов „Мултак“. Преди повече от година от телевизионния екран професорът е казал, че Вежди Рашидов е станал милионер, докато е бил министър, а синът му се е сдобил хотел.
В държава, която е на водещо място по корупция в Европа,  един гражданин може много трудно да осъди министър. Но обратното е съвсем реално. Ето защо много хора, у нас и в чужбина, ще следят за развоя на делото.
bnews.bg
Снимка Монитор бг


 А ето какво написа на фейсбук страницата си Георги Георгиев от Гражданско движение „Боец”:
„Вежди Рашидов, като главен Мултак на управляващата ни мафия, съди професор Велислав Минеков, че го нарекъл ”мултак” ! Главният прокурор и наместник на мафията – Цацаров е заявил, че лично ще се погрижи Минеков да бъде смачкан! Това дело НЕ Е за обида и клевета. Защото не Минеков, а самият Рашидов казва публично -„по-добре мултак отколкото калтак“ приемайки наградата си за „Главен Мултак на Републиката“! Това дело е чиста форма на РЕПРЕСИЯ срещу един от най-силните представители на гражданското общество в България! Така действа мафията. Така действат диктаторите – мачкат свободните и непримиримите, за да заглушат гласа им и да вкарват страх в сърцата на останалите! Виждаме го в Турция. Виждаме го и в България!
И този удар не е само срещу теб, професоре! Този удар е срещу всички ни! Познавам те и знам, че не могат да те откажат и ти ще продължиш битката за правда и справедливост! Но, ако теб ударят, хиляди други ще бъдат смачкани. Това е знак към всеки, позволяващ си да говори Истината! И сега е важно да покажем на всички тези хора, че имаме сили да се борим с дебелите! Че обществото ни цени и пази Свободните! Че можем да се защитаваме! Че можем да побеждаваме!
БОЕЦ заставаме до теб и ще те подкрепим със всичките си сили, а чрез теб ще браним правото си да говорим Истината! Правото си да се борим за Справедливост и възмездие! Така, както застанахме и до хората от „Дунарит” и „Емко”, до Манол Глишев, до отец Рафаил-Росен Стефанов и до други достойни българи в справедливите им битки срещу мафията! Така, както и мнозина застанаха до нас в нашите битки срещу мафията!
Защото това е обща битка!
Гражданите срещу мафията!
Гражданите срещу мултаците и ченгетата!
Гражданите за Истината и Справедливост!
За да си върнем държавата, приятелю!
С теб сме!
И в Чикаго ще следим с повишено внимание делото в държавата, в която се приема нов закон срещу корупцията... Макар, че четейки го, всеки здравомислещ човек разбира, че не може да има работещ закон срещу корупцията, при условие че няма награда от 2-3% (както е в Румъния) за тези,  които съобщят или разкрият корупционни практики и така спасят държавни средства. В случая професор Минеков не само няма да получи награда, но е подведен под съдебна отговорност.
Подкрепа за професора заявиха и Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская“ и разследващият сайт „Биволъ“.

 ******************

Запис от рождения ден на Вежди Рашидов на 14 декември 1996г. Кадрите са излъчени в предаването на Явор Дачков ГЛАСОВЕ по БНТ. 

Няма коментари: